ჩორიზოს პაელია

ესპანური სამზარეულო
clock icon 45 წუთი pie chart icon 563 კალორია

ჩორიზოს პაელია

ინგრედიენტები:

Chorizo– ს ნაჭრები კუბებად დაჭრილი 300 -400 გრ

2-3 ცალი კუბიკებად დაჭრილი პომიდორი

3 კბილი ნიორი

1 ჭიქა მწვანე ბარდა

1 ლიმონი

1 ხახვი

1/4 ჭიქა ოხრახუში

1 ცალი წითელი წიწაკა

700/800 მლ ქათმის ბულიონი (შესაძლოა ლიტრაც დაგჭირდეთ, გააჩნია როგორი მოხარშული ბრინჯი მოგწონთ)

1 ს / კ მანზანილას ზეთისხილი დაჭრილი

2 ჭიქა არბორიოს ბრინჯი

2 ჩ / კ პაპრიკა

1 ჩ/კ ზაფრანა

1 ჩ/კ მარილი

1 ჩ/კ შავი პილპილი

1 ჩ / კ დაფქული კურკუმა

ზეითუნის ზეთი

1/2 ჭიქა თეთრი ღვინო, მშრალი

მომზადების წესი

  • წვრილად დაჭერით ნიორი, ხახვი, ოხრახუში, წითელი წიწაკა, ჩორიზო. დაასხით ზეთი ტაფაზე და ზემოთჩამოთვლილი ინგრედიენტები დადგით დაბალ ცეცხლზე.
  • შუშეთ 5 -7 წუთი, თან ურიეთ მუდმივად. შეურიეთ წვრილად დაჭრილი, ან დაბლენდერებული პომიდორი შემდეგ შეურიეთ ბრინჯი ამოურიეთ და დატოვეთ ცეცხლზე 2 წუთი.
  • დაასხით დაახლოებით 700-800 მლ ქათმის ბულიონი, დაუმატეთ ცოტაოდენი მარილი და პილპილი, დააფარეთ თავზე და აადუღეთ.
  • შემდეგ დაუკელით ტემპერატურას და ადუღეთ დაბალ ცეცხლზე დაახლოებით 15 წუთით, თან ურიეთ. თუ ბრინჯის მზაობა დაგაეჭვებთ დაუმატეთ წყალი.
  • ბოლოს დაუმატეთ ბარდა და ზეთისხილი, მოასხით თეთრი ღვინო, ისევ დააფარეთ და ადუღეთ კიდევ 5 წუთით.
  • მზა კერძს მოაყარეთ ოხრახუშის ფოთლები და გემრიელად მიირთვით