ტკბილი ტაკო ველური ხილით

დესერტი
clock icon 20 წუთი pie chart icon 287 კალორია

4 ხორბლის ტორტილა

40 გრამი კარაქი

50 გრ ქოქოსის შაქარი

150 გრამი შერეული კენკრა (მაგ. წითელი მოცხარი, ჟოლო, მოცვი)

400 გრ ორმაგი ნაღების ყველი

1 პაკეტი ვანილის შაქარი

1 ჩ/კ ლაიმის წვენი

125გრ ათქვეფილი ნაღები

7-8 ჩაის კოვზი Mövenpick ველური კენკრის ჯემი

პიტნა გასაფორმებლად

 

მომზადება

  1. თითოეული ხორბლის ტორტილიდან ამოჭერით 3 წრე დესერტის რგოლით (დაახლოებით 11 სმ ).
  2. ტორტილას წრეების კიდეებს ორივე მხრიდან წაუსვით გამდნარი კარაქი და მოაყარეთ ქოქოსის შაქარი. მოათავსეთ 6 წრე შებრუნებული მაფინის ფორმებში ისე, რომ მათ მიიღოთ მოხრილი ტაკოს ფორმა

 

  1. გამოაცხვეთ წინასწარ გახურებულ ღუმელში (ელექტრო ღუმელი: 180 °C/კონვექციური ღუმელი: 160 °C) 6-7 წუთის განმავლობაში, სანამ ოქროსფერი არ გახდება. ტაკო გამოიღეთ ღუმელიდან და გააცივეთ.

 

  1. ამასობაში კენკრა გარეცხეთ, ნაღების ყველი შეურიეთ ვანილის შაქარს და ლაიმის წვენს. ათქვიფეთ ელექტრო მიქსერით და ურიეთ სქელი მასის მიღებამდე, შემდეგ დაამატეთ 4 ჩაის კოვზი Mövenpick-ის ველური კენკრის ჯემი კრემს

 

  1. ტაკოები შეავსეთ კრემით, ათქვიფეთ 4ს/კ Mövenpick-ის ველური კენკრის ჯემი, მოასხით კრემს და გააფორმეთ კენკრით.

 

მომზადების დრო დაახლოებით 20 წუთი.