მექსიკური გარნირები

შერეული სამზარეულო
clock icon 20 წუთი pie chart icon 296 კალორია

გარნირი 1.

ბეკონი დავჭრათ პატარა კუბიკებად და ტაფაში მოვათავსოთ, დავუმატოთ ცოტაოდენი წითელი ხახვი და მოვთუშოთ. დავუმატოთ ერთი სუფრის კოვზი წვრილად დაჭრილი ჰალაპენიო. დავუმატოთ ნახევარი ჩაის კოვზი შავი წიწაკა და ერთი კბილი ნიორი, კონსერვირებული წითელი ლობიო, 5 სუფრის კოვზი კეტჩუპი და გადავზილოთ ტაფაში. ტებისთვის დავუმატოთ 70მლ წყალი და კრემ ყველუ დაახლოებით 60 გრამი. ბოლო შტრიხად 100 გრამი გახეხილი ჩედარი და გადმოვიღოთ ცეცხლიდან.

 

გარნირი 2

150 გრამი ჩორისო დავჭრათ კუბიკებად და დავყაროთ ტაფაზე. დავუმატოთ ზეითუნის ზეთი და ნივრის გრანულები.

2 ცალი წითელი წიწაკა, 4 ცალი წიწაკის მწნილი, წვრილად დაჭრილი დავუმატოთ ჩორისოს და მოვთუშოთ ტაფაზე. დავუმატოთ კუმინის თესლი ერთი მწიკვი,  გადაწურული შავი ლობიო და სიმინდის კონსერვი ერთი მთლიანი ქილა. მთლიანად მასა გადმოვიტანოთ ჯამში და გავაგრილოთ.

 წვრილად დავჭრათ ცოტაოდენი მწვანე ხახვი და ქინძი და გაგრილებულ მასას დავუმატოთ. ასევე დავუმატოთ ერთი ცალი ლაიმის წვენი.

 

გარნირი 3

პომიდორი დავჭრათ კუბებად, 3 ცალი წითელი წიწაკა, რამდენიმე კბილი ნიორი,  დაღერღილი წიწაკა 2 ჩაის კოვზი, შავი დამწვარი წიწაკა 1 სუფრის კოვზი, კუმინის თესლები ნახევარი ჩაის კოვზი, 5 ცალი ქინძის ღერო, 2 სუფრის კოვზი ცხარე სოუსი, ზეითუნის ზეთი  60 მლ ჩავყაროთ ყველაფერი ბლენდერში და გავაერთგვაროვნოდ.

ამასობაში გავახუროთ ტაფა და დაბლენდერების მერე მასა გადავიტანოთ ტაფაზე . დავუმატოთ ცოტაოდენი წყალი (200მლ). დავუმატოთ 1 ჩაის კოვზი მარილი. წამოდუღების შემდეგ დავუმატოთ შოკოლადის სოუსი.

 

სალსა:

ჩერი პომიდვრები დავჭრათ მეოთხედებად, 1/2 ცალი წითელი ხახვი წვრილად დაჭრილი, ნახევარი ლაიმის წვენი, რამდენიმე ღერო გადაკეპილი  ქინძი, 1 კბილი ნიორი,  ზეითუნის ზეთი და ერთი მწიკვი მარილი. ხელით ამოვურიოთ და დავასვენოთ.

 

სოუსი:

1 ქილა თურგული იოგურტი, 100 გრ კრემყველი, 1 კბილი ნიორი, 3 მედალიონი ჰალაპენიო, ცოტაოდენი ქინძი, 1ცალი მწვანე წიწაკა, 1 ჩაის კოვზი ლერწმის შაქარი, 3 ცალი მწვანე ხახვი, ნახევარი ლაიმის წვენი,  ერთად ავურიოთ ჯამში.