აჭარული ხაჭაპური

ქართული სამზარეულო
clock icon 15 წუთი pie chart icon 642 კალორია

პირველ რიგში,

გავცრათ ფქვილი. შემდეგ, ავიღოთ თბილი წყალი, დავუმატოთ საფუარი, ცოტაოდენი შაქარი და დაველოდოთ 10-15 წუთი აფუებას.

აფუვების შემდეგ, ვიწყებთ ცომის მოზელვას, რომელსაც გადავაფარებთ და დაველოდებით მის ამოსვლას.

შემდეგ, იმერული ყველი და სულგუნი ერთმანეთში გადავზილოთ;

ამოსული ცომი გადავზილოთ და დავიწყოთ ხაჭაპურის აწყობა...

მივცეთ სასურველი ფორმა;

კვერცხის გული ავთქვიფოთ და ხაჭაპურს წავუსვათ გარშემო და 200 გრადუსზე შევდგათ, 5-6 წუთით.

ამის შემდეგ, კვერცხის გული დავადოთ და შევაბრუნოთ 2 წუთით

სულ ესაა, შეგიძლიათ სერვირებაზე გადახვიდეთ.